DEUGENIET 40 JAAR FOLKLORE & CARNAVAL

In 1985 begon Yves-Michel Kinet met zijn carnavalsgroep ‘Den Deugeniet’. Veertig jaar later doet hij het Antwerpse bruisen met zijn carnaval- en folkloregroep die banden heeft gesmeed met standbeeld Den Deugniet, de Duitse stad Ludwigshafen, de Prinsenkamer van Antwerpen en de brouwerijen Corsendonk en Brasserie Du Bocq. Michel liet zijn verhaal neerschrijven samen met verschillende getuigenissen rond hem.

 

55 JAAR EUROPESE CARNAVAL VRIENDEN

Het E.C.V. of de Europese Carnavalsvrienden vierde zijn 55ste jubileum, in de carnavalswereld beter bekend als 5 x 11. Voor deze gelegenheid wenste het bestuur met leden uit België, Nederland en Duitsland hun geschiedenis te bundelen. Samen met het bestuur gingen we op zoek naar alle Europaprinsen, onvergetelijke uitstappen en leuke anekdotes. Alle verhalen en beelden bundelden we tot een mooi naslagwerk van 148 pagina’s.

LEVENSVERHAAL: JULIA WYCKMANS (LIER)

Met haar 91ste verjaardag in het vooruitzicht wenste de Lierse Julia graag het verhaal van haar jeugd voor het nageslacht bewaren. In Bij ons thuis aan de Leuvense Poort vertelt ze vrank en vrij over de sterke band met haar ouders, haar broers en haar zussen. De vlucht tijdens de Wereldoorlog II en het opgroeien in de conciërgewoning van een jongensschool zijn een paar van de vele opmerkelijke passages.

KARNAMOR 25 JAAR

De 25ste verjaardag van de Mortselse carnavalsvereniging Karnamor, maar ook het overlijden van zijn president Albert waren twee feiten die aanleiding gaven om de geschiedenis van de vereniging in een boek te gieten. Alle prinsen en prinsessen, de voorzitters, de straffe anekdotes en de Dansmariekes, ze komen allemaal aan het woord in Karnamor, 25 jaar.

LEVENSVERHAAL: JULIA VAN HOOL (LIER)

In de maanden voor haar 108ste verjaardag, voorjaar 2017, liet Julia Van Hool uit Lier haar levensverhaal optekenen aan de hand van enkele leuke anekdotes. De meer dan kranige dame wist tijdens het interview over alles mee te praten en haalde verschillende prachtige verhalen uit haar verleden van onder het stof. Voor familie en vrienden werd het een interessant boekje om te bewaren en om te koesteren.