Ondernemers blijven dromen realiseren

Corona, crisis, gesloten horeca, twijfelende klanten,… ondernemers in uiteenlopende sectoren beleven een ongekende periode. Toch is het mooi om zien hoe ze blijven ondernemen. De afgelopen maanden konden we voor onze reportages enkele zaakvoerders ontmoeten die hun droom blijven najagen. Ze ondernemen, breiden uit en openen nieuwe zaken. Publinta Media stelt er graag een paar voor.

Franco Mandaglio bouwt met zijn Italiaanse gerechten gedreven verder aan zijn eigen franchiseketen in het Antwerpse. Samen met zijn familie runt hij de restaurants La Dolce Vita in Sint-Job en La Vita e Bella in Boechout. De restaurants maken een zware beproeving door met corona. Dit houdt Franco niet tegen om zijn Da Franco takeaway & delivery uit te breiden in de rand rond Antwerpen. Na ’s Gravenwezel vorig jaar is er sinds een maand nu ook een Da Franco om af te halen of aan huis te laten leveren in Edegem.

Zomerse evenementen

 Wanneer we weer allemaal mogen gaan terrassen, op café gaan, huwelijken vieren of een concert bijwonen, is in februari niet geweten. Het houdt de echte ondernemer niet tegen om zich, ondanks de onzekerheid, voor te bereiden op het moment dat het goede leven weer losbarst.

Olivier Goossens en Dimitri Segers van Solo-Slim namen Hangar 27 in concessie over van de gemeente Edegem. Van de stille periode maakten ze gebruik om het gebouw volledig op te frissen en een huiselijke sfeer te geven. Ze zijn klaar om kleine en grote evenementen te ontvangen.

Bij Kaffée Allée hopen ze op een mooie zomer. Zaakvoerders Geert Verheyden en Victor De Clercq mogen ook dit jaar het verhaal van hun Edegemse zomerbar verder schrijven in Hangar 39.

Naar de kapper

Hoe belangrijk een kapper is, werd de afgelopen maanden ongetwijfeld duidelijk. Midden in de eerste lockdown kochten de vriendinnen Jenny Trop en An Pauwels een mooi pand in Borsbeek om hun kapsalon Cizzo uit te bouwen. Na het realiseren van een gezellige inrichting, moesten ze meer dan twee maanden op hun tanden bijten voor ze mochten openen. Maar sinds februari verwelkomen ze hun klanten voor een ontspannen bezoek aan de kapper.

Opportuniteiten zien

Het typeert ondernemers dat ze zin hebben voor initiatief. Kijk naar de vele vormen van takeaway die zijn ontstaan.

Bij Koken & Co in Kontich bleven chef Dave Wouters en Jessica Van Wetswinkel niet bij de pakken zitten wanneer hun B&B niet mocht openen en wanneer ze niet konden koken voor hun gasten. Ze stortten zich op de bereiding van hun ‘potjes vol ambachtelijke liefde’. Mosterd, pickles, ketchup, tapenades, opgelegde groentjes,… ze bereiden het allemaal in de eigen keuken en vonden reeds een markt die hen tot in West-Vlaanderen bracht.

Kaffée Allée

Hangar 27

Cizzo

Da Franco