De kunstroute van Francois Blommaerts

Kunst in het straatbeeld of op openbare plaatsen tonen zodat iedereen het kan ontdekken. De afgelopen 30 jaar vonden Francois Blommaerts en de gemeente Boechout elkaar hier perfect in.

Kunstenaar Francois verliet na meer dan drie decennia zijn Boechouts atelier aan de Appelkantstraat. Hij gaat een ander atelier inrichten in Hove, de gemeente waar hij ook woont. We spraken de beeldend kunstenaar voor Gazet Van Antwerpen over deze stap.

Met een beetje verbeelding zou je kunnen stellen dat hij een mooie kunstroute heeft achtergelaten in Boechout. “De Zwerfhonden in park Biesenweijke en de zitbanken Altamira Family op het dorpsplein zijn twee kunstwerken van mij in deelgemeente Vremde. In Boechout staan Bulletje en Bonestaak in het George van Raemdonckpark, Gekliefd op de begraafplaats en de Terra-tafel in het gemeentehuis. Ik ben Boechout dankbaar dat ik tijdens mijn leven als kunstenaar ontwerpen mocht realiseren om in het straatbeeld te plaatsen. Dit geeft een enorme waardering”, zegt Francois hierover.

Als afscheidsgeschenk schonk hij het kunstwerk Swalamander aan de gemeente. Die liet het ondertussen ophangen boven de balie van de bibliotheek aan het Jef Van Hoofplein.

Wandel eens langs zijn werken of lees meer over Francois Blommaerts:

Atelier Blom-Art

Gazet Van Antwerpen

Francois Blommaerts

Vremde – De Zwerfhonden in park Biesenweijke

Vremde – Altamira Family op het dorpsplein

Boechout – Bulletje en Bonenstaak in het George van Raemdonckpark

Boechout – Terra tafel in het gemeentehuis